Træd ind i det nye år med grøn omstilling.

2022 er lige om hjørnet… men inden da breder julehyggen sig i de små hjem med klejner og brunkager og julekalender i fjernsynet.

Det er en tiltrængt pause fra virkeligheden, hvor el- og fjernvarmepriser har nået skyhøje niveauer, og mange små og mellemstore virksomheder kæmper for deres eksistens i pandemiens bølgende restriktionsbalancegang.

Vi må se det i øjnene.

2022 kalder på grøn omstilling.

Hvis små og mellemstore virksomheder skal overleve og følge med tiden, så bliver de nødt til at have en grøn profil, som gør dem attraktive i kundernes øjne.

Det har aldrig været vigtigere at tilfredsstille morgendagens kunder i deres efterspørgsel af grønne tiltag og en grøn profil drevet af grøn energi. Og hvis det står til professor og leder af Center for Små og Mellemstore virksomheder fra Aarhus Universitet, Mette Neville, så skulle det være sket i går.

“Den grønne dagsorden forsvinder ikke. Og hvis du ikke gør noget, mister virksomhederne i værste fald konkurrencekraft, og i bedste fald går de glip af nogle nye forretningsmuligheder,” siger professoren i denne artikel fra Børsen.

FN’s verdensmål for 2030 rykker tættere og tættere på, og du kan som virksomhed gøre rigtig meget i hverdagen, som kan støtte op om bæredygtighed og en grøn indstilling til tingene.

10 bud på små ting, der kan gøre en stor forskel:

  1. Brug energieffektive lyspærer: LED-pærer bruger omkring 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer.
  2. Sorter dit affald: Virksomheder er ansvarlige for deres affald. Dette gør det vigtigt at sortere på den rigtige måde.
  3. Vær opmærksom på varmen: Sæt ikke temperaturen unødigt højt. Se om nødvendigt på mulighederne for at opvarme endnu mere bæredygtigt uden gas.
  4. Brug mindre papir: er det muligt at udskrive mindre, på begge sider, eller måske arbejde helt papirløst? Brug af mindre papir resulterer i mindre papirspild.
  5. Brug mindre elektricitet: se kritisk på energimærket på dine enheder, og sluk for enheder, der ikke bruges.
  6. Køb bæredygtige emballagematerialer og produkter: undersøg mulighederne for at pakke mere bæredygtigt og købe bæredygtige produkter. Hvis du sælger bæredygtige produkter, vil omverdenen også se, at du er bæredygtig!
  7. Tilbyd en cykelplan: For at stimulere cykling til arbejde er det en god idé at tilbyde en cykelplan for de ansatte. Dette er ikke kun et meget bæredygtigt initiativ, men det gør også dine medarbejdere sundere.
  8. Reducer brugen af plastik: Overvej eksempelvis at udskifte plastkopper ved kaffemaskinen med biologisk nedbrydelige papirkopper eller kaffekrus.
  9. Køb grønne firmagaver til medarbejdere: Eksempelvis en madkasse af hvedestrå, en paraply af genbrugelige materialer eller en lækker kuglepen i bambus.
  10. Deltag i bæredygtige initiativer: For eksempel kan du deltage i World Cleanup Day eller linke bæredygtighed til din virksomhed på en anden måde.

Kilde: https://blog.igoprofil.dk/generelt/baeredygtig-virksomhed

 

Men er det nok?

Hvis I som virksomhed skal følge med tiden og holde jer konkurrencedygtige, er det vigtigt med både en grøn profil og en overordnet grøn vision.

Den grønne omstilling er en mundfuld for SMV’er, og derfor skal processen gøres håndgribelig, så flere kan komme i gang, mener Jakob Riis, bestyrelsesformand i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

(Citat fra denne artikel)
 

“Vi bliver nødt til at gøre det, hvis vi vil overleve som virksomhed i længden” siger Erik Mailil, adm. direktør i Maileg, der sælger legetøj.

Dette er én af grundene til, at vi i UpNext har gjort det til ét af vores specialer at hjælpe virksomheder med den grønne omstilling. Hvad enten det foregår hos jer eller hos os i Designmejeriet, så guider vi jer igennem processen med at få skabt jeres grønne vision og knivskarpe grønne profil, så I kan følge med tiden i 2022 og tiltrække morgendagens kunder, der står og venter på, at lige netop jeres virksomhed præsenterer jer selv som attraktiv i deres øjne.

Vil du vide hvordan?

Så læs mere om Processen her… 

Lige nu er der STOR Julerabat på klippekort på 3,5 eller 10 klip, hvor vi i et forløb sammen skaber jeres nye grønne vision.

Du finder klippekortene her!

Du kan selvfølgelig også gribe direkte ud efter os til en virtuel eller telefonisk kop kaffe her…

 

Og ellers er der kun tilbage at sige:

God Jul og Grøn Omstilling <3

Indkøbskurv