Er du og din virksomhed klar til at få den grønne dagsorden ind i jeres forretning?

I anledning af Verdensmålsdagen i Aarhus, har vi  4 tips til, hvordan I konkret kan starte din virksomhedsrejse mod en mere bæredygtig fremtid. Du får dem kvit og frit her.

1. En grøn vision giver fælles retning

Din vision skal være et billede på en ønskværdig langsigtet fremtid. En grøn vision skal selvfølgelig handle om, hvilket grønt aftryk du ønsker at sætte på fremtiden. Ja det er stort, men en vision skal være pejlemærket for dine medarbejdere, og alle som vælger jer til – om det er nye medarbejdere, kunder eller leverandører.

En vision der inkluderer grøn indstilling, baner nemlig vejen til en grøn omstilling både for virksomheden og dens medarbejdere.

Det handler om at udvide jeres perspektiv, og sikre at der er en sammenhængskraft mellem kerneopgaven, den sunde forretningssans og den grønne omstilling. En vinkel kan være at tænke people, profit og planet ind i jeres vision – altså både dine forretning, dine medarbejdere og den klode, som det hele foregår på.

Dette er et stort skridt i enhver virksomhed, derfor kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig sikkert på rejsen.

Læs mere her…

2. Tag en status på jeres grønne mentalitet

Når din grønne vision står klart, er det vigtigt at det ikke bare er smukke tanker og ord, men at den i praksis bliver implementeret i din virksomhed. Det er derfor nødvendigt at tage et nøgternt kig på mentaliteten på arbejdspladsen. Hvilket forhold har vi, som virksomhed (og individuelle medarbejdere), til miljøet, naturen og bæredygtighed? Her handler det om grundlæggende grøn dannelse i forhold til hvordan vi tænker, og ikke mindst hvordan vi handler.

Første skridt i en grøn mentalitet er at skabe et fælles sprog, en fælles indstilling og nogle fælles succeskriterier for, hvordan vi samlet og hver især kan gøre en forskel. Det er tid til at walk the talk, og huske at mange små forandringer til sammen skaber en stor i sidste ende.

Vil du have mere indsigt i, hvordan du skaber en grøn mentalitet, så har vi et webinar, hvor vores CEO, Conny Ericon Andersen, fortæller hvordan grøn omstilling bliver til grøn indstilling.

Se webinaret her…

3. Udarbejd et kodeks for grønt medarbejderskab – sammen med dine medarbejdere.

Inddrag medarbejderne – det sidder helt sikkert nogle ressourcer i din organisation, som allerede har den grønne indstilling. Find ressourcepersonerne og lad dem bringe viden, ideer og erfaringer ind i forandrings- og udviklingsprocessen. Det er ejerskabet af den grønne omstilling og medarbejderskabet af den grønne indstilling, der skaber det følgeskab, der kan understøtte det nødvendige flow i processen.

Har I ikke kompetencerne i virksomheden i forvejen, så tilbyder vi et forløb med Grøn Omstilling, hvor vi sammen skaber rammerne og styrker jeres grønne potentiale.

Læs mere om et forløb med Grøn Omstilling her

 

4. Grøn omstilling er et uundgåeligt vilkår – også for dig.

Vær på forkant med fremtidens leverandørvalg. Dette gælder både dine egne valg af leverandører, men også den efterspørgsel din virksomhed vil blive mødt med, hvis ikke allerede I har oplevet det. Indenfor det offentlige er den grønne omstilling, verdensmål og miljøet et politisk dikterede vilkår og et stort fokusområde, og dette spreder sig også til det private arbejdsmarked.

Det betyder, at hvis du er leverandør eller underleverandør både til det offentlige og det private, så vil du på et tidspunkt blive spurgt, hvordan du og din virksomhed arbejder med FN’s 17 Verdensmål og grøn omstilling. Din ordrebog kan altså lige om lidt være afhængig af, om du har truffet disse valg og taget grøn omstilling alvorligt. Derfor er det nu, at du skal tage stilling til jeres grønne fremtid.

Indkøbskurv